weboldal, céges kommunikáció, honlap, seo, forgalom, weboldal készítés, weboldal, honlap, weblap, weboldal készítés ára, arculattervezés, céges arculat, webáruház, üzleti fotózás, webáruház készítés, webdizájn, webdizájner, webdesign, webdesigner

Nem biztonságos a weboldalad! Miért fontos az SSL tanúsítvány?

2020.03.06.

Miért fontos, hogy legyen SSL tanúsítvány a weboldaladak? Egyáltalán mi az az SSL tanúsítvány?

Bizalmi tényezők a weboldaladon
Több olyan tényező van, ami miatt elcsúszhat a weboldalad látogatottsága. Ezek közül az egyik ilyen csoportot bizalom-növelő tényezőknek nevezzük. Ide tartozik az például, hogy legyen ügyfélvélemény az oldaladon, vagy hogy a látogatóid könnyen megtalálják ki van a weboldal/vállalkozás mögött, mit lehet róla tudni. De ide tartozik az is, hogy van-e SSL tanúsítványa a honlapodnak.

„Az oldalhoz kapcsolódás nem biztonságos”
Nagyon sok olyan weboldalat látok, főleg a Google Chrome legfrissebb verziójának megjelenése óta, ahol a weboldal linkjét beírva megjelenik a böngészőben, hogy “ehhez az oldalhoz való kapcsolódás nem biztonságos”.

Szuperül néz ki a weboldal, létező vállalkozáshoz kapcsolódik – te, mint a weboldal tulajdonosa tisztában vagy ezzel.  Viszont a potenciális látogatód ezt nem látja.  Az első benyomás, ami weboldal esetében is nagyon fontos csak annyi, hogy az oldallal valami baj lehet, hiszen nem biztonságos. Ezért a jövőbeni vásárlód fogja magát, már az első pillanatban lepattan a honlapodról és megy tovább a konkurenciádhoz.

De mit lehet tenni, hogy ez ne forduljon elő?
Legyen SSL tanúsítványa a weboldaladnak! Tárhely előfizetés esetén ezért érdemes körültekintően vásárolni tárhelyet. Válassz olyan csomagot, ami már eleve tartalmazza az SSL tanúsítványt.

Mi az az SSL tanúsítvány?
Az SSL tanúsítvány elsődleges szerepe, hogy a kapcsolatot titkosítsa a weboldal és a szerver között, ezáltal illetéktelenek nem tudják ellopni a weboldalad látogatói által beírt adatokat.

Van már tárhelyem, és nem szeretném lecserélni, viszont nincs SSL tanúsítvány az előfizetésemben, mit tegyek?
Ha már van tárhelyed valahol, de nincs SSL tanúsítvány a csomagban sincs veszve minden!

Bár én annak a híve vagyok, hogy minél kevesebb bővítményt (plugint) telepítsük a weboldalhoz, tényleg csak a legszükségesebbeket GDPR, SEO és biztonság szempontjából, ha nincs SSL tanúsítványod töltsd le a Simple SSL Redirection bővítményt. Csak be kell kapcsolnod és a többit a plugin elvégzi;)

Egy laikus miből látja, hogy egy weboldal biztonságos Chrome-on kívüli böngésző, pl. Safari használata esetén?
A weboldalad elérhetőségében a http https-re módosul jelezve, hogy biztonságos weboldallal van dolga az arra látogatónak!

Szeretnél velem dolgozni? Vedd fel velem a kapcsolatot a mariann@designm.hu e-mail címen keresztül!

error: A weboldal tartalmát szerzői jog védi!