Arculati színek, weboldal színei

szinek

Tudtad, hogy az emberek először a dolgok színét veszik észre?

Tanulmányok kimutatták, hogy döntéseink 90%-át színekkel lehet befolyásolni.

Ezért nem mindegy, hogy a vállalkozásod arculatának / weboldalának színeivel milyen érzéseket szeretnél a honlapodra látogatóból kiváltani.

Érdemes az alábbi táblázatban megnézned, hogy mely iparágakat milyen színekkel és milyen érzésekkel kapcsolnak össze az emberek. Ezért, ha megfelelően választod ki vállalkozásod / weboldalad színeit, akkor már egy plusz lépést tettél afelé, hogy üzleti céljaidat megvalósíthasd.

A tőlem weboldalt, arculatot megrendelőknek többször el szoktam mondani, hogy a színek kiválasztásánál nem adott vállalkozó önkifejezése a cél, hanem az, hogy a vállalkozásának tevékenységével, célcsoportjával összhangban legyenek az arculati színek is meghatározva, ezek alapján könnyen beazonosítható és felismerhető legyen a potenciális és meglévő ügyfelei számára, valamint megkülönböztethető a konkurenciától.

Tehát röviden: az arculat és a weboldal az ügyfeleknek készül, elsődleges cél, hogy nekik tetszen és őket bevonzza, vállalkozásod tevékenységével összhangban legyen. Persze az is fontos, hogy a vállalkozó önazonos legyen a saját céges arculatával és weboldalával, viszont nem ez a terület, ahol a kedvenc színekhez kell foggal-körömmel ragaszkodni. Kivéve, ha az a kedvenc szín véletlenül összhangban van azzal, amit a vállalkozásod csinál. 😉

[Best_Wordpress_Gallery id=”27″ gal_title=”Arculati színek”]

Cimkék: