Arculati színek, weboldal színei

weboldal, weboldal készítés, logó, ssl, webdizájn, arculat, webáruház, webfejlesztés, honlapkészítés, arculattervezés, logótervezés, márkaépítés, seo, wordpress, egyedi honlap, üzleti fotózás, ideális ügyfél, célcsoport
2021.09.16.

Tudtad, hogy az emberek először a dolgok színét veszik észre?

Tanulmányok kimutatták, hogy döntéseink 90%-át színekkel lehet befolyásolni.

Ezért nem mindegy, hogy a vállalkozásod arculatának / weboldalának színeivel milyen érzéseket szeretnél a honlapodra látogatóból kiváltani.

Érdemes az alábbi táblázatban megnézned, hogy mely iparágakat milyen színekkel és milyen érzésekkel kapcsolnak össze az emberek. Ezért, ha megfelelően választod ki vállalkozásod / weboldalad színeit, akkor már egy plusz lépést tettél afelé, hogy üzleti céljaidat megvalósíthasd.

A tőlem weboldalt, arculatot megrendelőknek többször el szoktam mondani, hogy a színek kiválasztásánál nem adott vállalkozó önkifejezése a cél, hanem az, hogy a vállalkozásának tevékenységével, célcsoportjával összhangban legyenek az arculati színek is meghatározva, ezek alapján könnyen beazonosítható és felismerhető legyen a potenciális és meglévő ügyfelei számára, valamint megkülönböztethető a konkurenciától.

Tehát röviden: az arculat és a weboldal az ügyfeleknek készül, elsődleges cél, hogy nekik tetszen és őket bevonzza, vállalkozásod tevékenységével összhangban legyen. Persze az is fontos, hogy a vállalkozó önazonos legyen a saját céges arculatával és weboldalával, viszont nem ez a terület, ahol a kedvenc színekhez kell foggal-körömmel ragaszkodni. Kivéve, ha az a kedvenc szín véletlenül összhangban van azzal, amit a vállalkozásod csinál. 😉