Posztok, blogbejegyzések automatizálása social médiában

weboldal, weboldal készítés, logó, ssl, webdizájn, arculat, webáruház, webfejlesztés, honlapkészítés, arculattervezés, logótervezés, márkaépítés, seo, wordpress, egyedi honlap, üzleti fotózás, ideális ügyfél, célcsoport
2021.09.02.

Nincs időd vagy kedved kétnaponta posztokat feltenni Instagramra vagy Facebookra, viszont fontos lenne, hogy vállalkozásod jelenléte folyamatosan legyen social média felületeken?

Hogyan tudsz akár naponta többször is jelen lenni social média platformokon a vállalkozásoddal úgy, hogy nem kell naponta belépned ezekre a felületekre és posztolnod róluk?

A kulcsszó: AUTOMATIZÁLÁS. 

Előre beidőzheted a posztjaidat. Akár több hétre is.

Velem is sokszor előfordul, hogy bár lenne időm posztokat írni, nem igazán van meg hozzá az ihlet. Ezért értékes órák mennek el kínlódással, hogy valamit mégiscsak kipréseljek magamból, hiszen eltelt 2-3 nap és most már tényleg fel kellene tennem valamilyen bejegyzést az oldalaimra.

Ezért azt találtam ki, hogy mindig kitűzök havonta-kéthavonta egy napot, amikor megírok és elkészítek nagyon sok bejegyzést. Addig a napig mindig, amikor eszembe jut valamilyen ötlet felírom, így amikor eljön a kitűzött nap nem céltalanul és ötlet nélkül meredek az üres papír felett, hanem kézzelfogható ötletekkel a kezemben tudok haladni.

Az elkészült bejegyzéseket pedig felteszem időzítve, akár 2 hónapra is előre, így nincs az a kényszer rajtam, hogy pár naponta ki kell megint találni valamit.

Azért is jó szerintem, hogy így egyben több posztot készítek el és időzítek be, mert jobban tervezhetők a tartalmaim, jobban látom egyben őket, hogy mégis milyen téma utána mit érdemes megosztanom veletek. Nemcsak ad hoc jelleggel posztolgatok össze-vissza, ami véletlenül eszembe jut.

Milyen eszközökkel lehet posztokat időzíteni?

Facebook Creator Studio

A Facebook ingyenes alkalmazása, desktopról használható.

Kicsit fapados és többször előfordul, hogy kidobja csak úgy ok nélkül a felhasználót, vagy a beidőzített posztot mégsem teszi élesbe, vagy élesbe teszi, amikor nem kéne. Ettől függetlenül, ha ezeket a kis „betegségeit” megszokod és elfogadod, a célnak tökéletesen megfelelő díjmentes lehetőség.

Later

Egy fiókkal ingyenes és ennél az alkalmazásnál is desktopról és mobilról is használható. Én inkább a desktopos verziót szeretem, ugyanis csak belehúzom a feltölteni tervezett képeket a számítógépemről és átmásolom a megírt szövegeimet, szerkesztem a képeimet, beillesztem az elmentett, gyakran használt hashtagjaimet és már kész is vagyok több heti időzítéssel.

Hootsuite

Ez már egy fizetős alkalmazás és azoknak tökéletes, akik egyszerre több social média platformra szeretnének bejegyzéseket feltenni, több fiókot kezelnek.

A kezdő csomag $19 / hó. Itt is van lehetőség arra, hogy desktopról dolgozz, és a képek ugyancsak szerkeszthetők.

+1 bónusz javaslat:

Nemcsak social média posztjaidat lehet előre időzíteni, hanem ha WordPress weboldalad van, akkor a blogbejegyzéseidet is WordPressben!