Posztok, blogbejegyzések automatizálása social médiában

posztok_idozitese

Nincs időd vagy kedved kétnaponta posztokat feltenni Instagramra vagy Facebookra, viszont fontos lenne, hogy vállalkozásod jelenléte folyamatosan legyen social média felületeken?

Hogyan tudsz akár naponta többször is jelen lenni social média platformokon a vállalkozásoddal úgy, hogy nem kell naponta belépned ezekre a felületekre és posztolnod róluk?

A kulcsszó: AUTOMATIZÁLÁS. 

Előre beidőzheted a posztjaidat. Akár több hétre is.

Velem is sokszor előfordul, hogy bár lenne időm posztokat írni, nem igazán van meg hozzá az ihlet. Ezért értékes órák mennek el kínlódással, hogy valamit mégiscsak kipréseljek magamból, hiszen eltelt 2-3 nap és most már tényleg fel kellene tennem valamilyen bejegyzést az oldalaimra.

Ezért azt találtam ki, hogy mindig kitűzök havonta-kéthavonta egy napot, amikor megírok és elkészítek nagyon sok bejegyzést. Addig a napig mindig, amikor eszembe jut valamilyen ötlet felírom, így amikor eljön a kitűzött nap nem céltalanul és ötlet nélkül meredek az üres papír felett, hanem kézzelfogható ötletekkel a kezemben tudok haladni.

Az elkészült bejegyzéseket pedig felteszem időzítve, akár 2 hónapra is előre, így nincs az a kényszer rajtam, hogy pár naponta ki kell megint találni valamit.

Azért is jó, hogy így egyben több posztot készítek el és időzítek be, mert jobban tervezhetők a tartalmaim, jobban látom egyben őket, hogy mégis milyen téma utána mit érdemes megosztanom veletek. Nemcsak ad hoc jelleggel posztolgatok össze-vissza, ami véletlenül eszembe jut.

Milyen eszközökkel lehet posztokat időzíteni?

Facebook Creator Studio

A Facebook ingyenes alkalmazása, desktopról használható.

Kicsit fapados és többször előfordul, hogy kidobja csak úgy ok nélkül a felhasználót, vagy a beidőzített posztot mégsem teszi élesbe, vagy élesbe teszi, amikor nem kéne. Ettől függetlenül, ha ezeket a kis „betegségeit” megszokod és elfogadod, a célnak tökéletesen megfelelő díjmentes lehetőség.

Buffer

is ajánl ingyenes csomagot, maximum 3 social média fiókig (például: 3 Instagram fiók, vagy 2 Instagram + 1 Facebook stb.), és havonta fiókonként maximum 10 bejegyzést lehet időzíteni.

Történet (Story) időzítése nem lehetséges a ingyenes csomagon belül. Ha a képeid nincsenek 1:1-es méretre vágva, hiába időzítetted be a posztodat, az applikáció csak emlékezetetőt küld neked arról, hogy időzített bejegyzést kellene kiküldeni, viszont nem teszi, mert a kép formátuma nem megfelelő, így neked kell manuálisan a tervezett időben kiküldeni a posztodat. Ezzel éppen az a funkciója veszik el a dolognak, amiért időzítőt szeretnénk használni. Az nem igazán derült ki számomra, hogy vajon a fizetős csomagoknál is megvan ez a kényelmetlenség, vagy ott valahogy kezelik.

A legkisebb fizetős csomag 5 $ / hó / social média fiók, és ezért már korlátlan számú posztot lehet előre időzíteni, tovább elemzési eszközök is elérhetők.

Combine Scheduler

Ez az alkalmazás kizárólag Instagramra történő bejegyzések és storyk időzítésére alkalmas, viszont teljesen ingyenes. 15 profilig lehet korlátlan mennyiségű posztot időzíteni.

Later

Idén áprilistól változott az ingyenes csomagja, ugyanis az eddig 30 ingyenes poszt időzítés / hó helyett, már csak 10 posztot időzíthetünk ingyenesen. A havi 30 Instagram poszt időzítése egy Starter csomagba került, ami havonta 15 $-ba kerül. Viszont a csomagon belül egy social csomag, ami egyenlő 6 különböző social média felületen lévő profillal használható. Ha például 2 Instagram fiókod van, akkor nagyobb csomagot javasolt választanod. Úgy tűnik, hogy megszűnt az a korábbi lehetőség, hogy havi díj ellenében ugyanazon a platformon még egy fiókra előfizethes. 14 nap ingyenes próbaidőszak van. Továbbra is használható desktopról és mobilról, szerkeszthetőek a képméretek, hashtag-csomagokat menthetünk, amelyeket bármelyik posztunknál egy kattintással beilleszthetünk adott poszt alá.

Hootsuite

Ezen a felületen az ingyenes próbaidőszak 30 nap.  Azoknak tökéletes, akik egyszerre több social média platformra szeretnének bejegyzéseket feltenni, több fiókot kezelnek.

A legkisebb csomag $49 / hó, amely korlátlan havi posztolást tartalmaz egy felhasználó számára, 10 social média fiókra vonatkozóan.  Itt is van lehetőség arra, hogy desktopról dolgozz, és a képek ugyancsak szerkeszthetők.

Nemcsak social média posztjaidat lehet előre időzíteni, hanem ha WordPress weboldalad van, akkor a blogbejegyzéseidet is WordPressben!

Cimkék: